Voice-over Massa is Kassa

voice-over massa is kassa

Frank Lammers, het is één van de bekendste acteurs en stemacteurs in Nederland. We kennen hem al als de stem van TUI, de huisman in de reclames van Jumbo en inmiddels ook als  voice-over in de nieuwe hilarische realityshow op SBS6: Massa is Kassa. In de 40 minuten durende afleveringen wordt de miljonairsfamilie Gillis tot op de voet gevolgd. Hun rijkdom hebben ze te danken aan de succesvolle vakantieparken die de heer des huizes – Peter – in bezit heeft. De stemcasting is ideaal. De nonchalante tone-of-voice van Frank Lammers past namelijk perfect bij het gedreven gezin dat zijn bedrijven in leven probeert te houden in tijden van corona.

De kracht van een goede voice-over in een televisieprogramma – zoals Frank Lammers in Massa is Kassa – zit hem in het inlevingsvermogen. De voice-over moet het verhaal vertellen alsof hij er zelf bij was. Dat je je kan inleven als voice-over, is één van de meest belangrijke vaardigheden die je moet bezitten als je professioneel als voice-over wilt werken. Je moet de emotie die in de muziek en op het beeld is waar te nemen, vertalen naar de juiste tone-of-voice. Bij het zien van het portfolio van Frank Lammers, is het ook niet gek dat hij dit met twee vingers in de neus doet. Als je zelf voice-over wilt worden, is niet alleen een goede stem belangrijk, maar je moet ook weten wat je doet. Voor acteurs is dit een stuk makkelijk dan voor mensen zónder acteerervaring. Maar een goede opleiding kan je al helpen om de eerste stapjes te zetten binnen het voice-overvak. Eén waarbij je geschoold wordt door bekende voice-overs en stemacteurs die al meerdere decennia in het vak zitten.

Wil jij ook graag voice-over of stemacteur worden en producties inspreken als commercials, e-learning, voicemails, programma’s en bedrijfsfilms? Wij zijn marktleider als het gaat om het scholen van zowel nieuwe als ervaren stemacteurs en voice-overs. Wil je meer weten? Ga dan naar Studio Oranjeoord en schrijf je in voor onze opleidingen.